Продължете към съдържанието

Сканиране на снимки

събудете спомените от старите кутии за шоколадови бонбони ​

Стари кутии от шоколадови бонбони, в които се крият нашите спомени!
Познато ли ви е? Да, много от нас пазят купища снимки в кутии и пликове. Но там те стареят, събират прах, пожълтяват и се повреждат.

За хубавото вино е добре да  отлежава, но за снимките, нещата не стоят така. 

Сещате се за някоя снимка, която искате да видите, да покажете, да пуснете в профила си.  И се почва едно ровене, търсене по шкафове, под легла… Е, може би е дошло време да организирате спомените си като дигитализирате снимките си? Преобразуването на тези изображения в цифров формат ще гарантира, че те ще са лесно достъпни не само за вас, но и за следващите поколения. Това може да отнеме време, но си заслужава. 

Един от начините това да се случи е снимките да се сканират.

Организирайте ги преди дигитализирането! Групирайте ги по събития и хора – като ваканции, сватби и рождени дни. Снимките, които не са свързани с конкретни събития, могат да бъдат групирани по човек или семейство. В цифров вид те ще се запазят, ще бъдат подредени по групи (дати и събития), ще може лесно да откривате тези, които ви трябват и споделяте с други хора. 

За нас е важно клиентите ни да знаят, че спомените им са в безопасност по време на целия процес. Старите снимки са много ценни, така че ние се отнасяме с тях изключително внимателно. Услугата сканиране на снимки се извършва в нашия офис, а не са възлага на трета страна. Всяка поръчка се приема с конкретен номер и се работи само по-нея до приключването й. Така сме сигурни, че архивите на различни клиенти няма да се смесят . 

Много от старите снимки имат заоблени ръбове или бели рамки. След сканиранто те могат да се премахнат. Това  създава приятен чист ръб и така са готови да се използват за бъдещи проекти.

Сканиране на снимки в албум

Ако снимките са в албум има два варианта за обработка. Може вие да отделите снимките от албума, като внимавате да не ги повредите. Ако са здраво прикрепени, по добре не се опитвайте да ги махнете. Донесете или изпратете целия албум при нас. Ние ще сканираме всяка снимка директно от страницата. 

Сканиране на снимки в рамки

Понякога снимките залепват към стъклото в рамката. Вместо да се опитвате да я извадите и да рискувате да я повредите, просто ни я подайте в рамката. Ще цифровизираме снимката, докато е под стъклото, като внимателно избягваме отблясъците.

Сканиране на снимки върху друга подложка

Някои снимки са залепени на картонена подложка, плакат или страница със записки. Можем да сканираме цифрово отделна снимка или да сканираме цялата страница, в зависимост от размера.

Амбум за снимки
Сканиране на снимки от албум

Как сканираме снимки

Ние сканираме с плосък скенер. При започване на работа леглото на скенера се почиства с платнена кърпа от микрофибър. Това се повтаря периодично през целия процес, за да не остават прах и други частици. Снимките, също преди сканирането се почистват внимателно с мека, антистатична кърпа или с продухване с въздушна помпа, за отстраняване на прахта.

Резолюция на сканиране – до 1200 dpi. DPI е съкращение за точки на инч, което показва разделителната способност на изображението. Резолюцията се отнася до остротата и яснотата на изображението. Ще изберем разделителната способност и формата на файла според това, което смятате да правите със снимките.

300 dpi постига най-добрия баланс между качество и размер, използвайки стандартни снимки за целите на гледане и печат. Ако снимките са по-малки, а се планира те да бъдат отпечатвани в по-голям размер, ги сканиранеме при 600 dpi или по-висока резолюция.

На всички кадри се прави базова обработка: цветова корекция, изчистване на прашинки, премахване на червени очи и завъртане на всяко изображение до правилната ориентация. Според конкретната поръчка и желанието на клиента запазваме файловете в – jpg, tif, psd формат.

Когато процесът приключи, получавате цифровите файлове записани на диск, USB  или онлайн, както и физическите снимки. Ще се свържем с вас, когато поръчката е готова, за да бъде взета или изпратена обратно до адрес. 

Скенер за снимки
Сканиране на стари снимки

Запазете спомените си в безопасност.

Дигитализираните снимки имат няколко предимства пред физическите снимки. Можете:

След като спомените ви  са дигитализирани, е време да решите какво да правите с физическите носители. Някой може да реши да ги изхвърли – в края на краищата вече има цифрови копия. Но нашият съвет е друг. Помислете как да ги запазите по-добре! Може да ги преместите в съвременни албуми и да ги съхранявате правилно. Независимо дали ще ги гледате от екрана или ще разтворите албумите, спомените  винаги ще носят своите емоции. И знаем, че най-често те ще са хубави.

5/5 - (3 votes)
5/5 - (3 votes)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *