Продължете към съдържанието

КОРЕКЦИЯ НА СНИМКИ
CКАНИРАНЕ, РЕСТАВРАЦИЯ И ретуш

Корекция на снимки, които пазите на хартия е възможна! Уникално е, колко много може да бъде направено чрез сканиране, реставрация и ретуш, за фотографии, които са били повредени или просто състарени от времето!

Поправки на хартиени фотографии се правят, ако снимката е пожълтяла, скъсана или с наранени краища; ако е била залята с течност, настъпена или прегъната; ако липсва част от образа, има драскотини, намачкани ъгли или просто е „дорисувана” от детето ви, когато е било мъничко.

Съвременните цифрови технологии позволяват чудеса! Ще останете истински изненадани, до каква степен един кадър може да бъде обработен и възстановен почти като оригинала. А понякога и по-добре!

Какви корекции на снимки са възможни?

Ако имате стари фото албуми на хартия, които бихте искали не просто да съхраните в цифров вид, но и да „подмладите”, чрез подходящи корекции на снимките, ето с какво можем да ви бъдем полезни в Бо Студио.

На първо място, ще извършим сканиране на вашите снимки с достатъчно голяма резолюция, позволяваща по-нататъшна обработка. Ще направим основните необходимите цветови корекции, отстраняване на най-видимите драскотини, петна или други дефекти.

След това, всичко зависи от вашите желания. Можем да „сглобим” разкъсана снимка, да „дорисуваме” липсващи участъци, да „изгладим” намачканите крайща, да премахнем случайно попаднали в кадъра хора и предмети. Можем да отстраним всички повреди по изображението – смачквания, петна, драскотини, точки, прегъвания, следи от разляти течности, надрасквания с химикал. Всичко това се постига чрез реставрация и ретуш техники.

Дори и снимките, които нямат груби дефекти, могат да бъдат подобрени, чрез подходящи корекции. Това са увеличаване на контраста, премахване на „було ефект”, подсилване на твърде светли участъци или изсветляване на твърде тъмни, промяна на цветовете към по-близки до действителните, премахване на пожълтяването от времето, или добавяне на „ретро” цветови ефект.

Допълнително можем да отделим в индивидуална снимка всеки от „героите” на оригинала, както и разбира се можем да съберем в един кадър хора от различни снимки, а защо не и от различни епохи…

Споделете ни идеите, които искате да осъществите и ние ще ги превърнем в реалност!

Photo restoration servicesРеставриране на снимки
реставрация на силно повредена снимкавъзстановяване на силно повредена снимка

Как една стара и повредена снимка може да те направи щастлив!

Тази стара фотография, намерена и спасена в разрушена къща, пристигна в офиса ни. Донесе я момиченцето от снимката, сега симпатична, млада жена. Сподели, че е изключително ценна за нея, и че много би искала да я възстановим, ако е възможно. 

От пръв поглед прецених, че може да бъде подобрена, но до каква степен ще успеем да удовлетворим очакванията на жената, си оставаше под въпрос. Най-голямото предизвикателство беше дорисуването на липсващите части – малкото носле на момченцето, ръката и сандалите на момиченцето. В допълнение имаше още множество малки и големи драскотини, и дефекти за отстраняване.

Нужен е план – от къде да се започне? От горе надолу, от долу нагоре или от липсващите детайли. Всяка снимка е уникална, точно така, както е и при хората – подходът е различен. В случая, прецених и започнах от долната част на снимката – с изчистване на дефектите, дорисуване на фона и възстановяване на обувката. После се прехвърлих в горната част и малко по малко, всяка точица, чертичка и драскотина бяха отработени. Често сравнявах с оригинала и с напредването на работата, усещах все по-силно емоцията, свързана с това, което правя. На пръв поглед монотонна и еднообразна, тази работа увлича и потапя в един друг свят. Виждаш лица на хора, които не познаваш, а след часове работа започваш да чувстваш близки. 

След като горната и долната част от снимката бяха възстановени, дойде ред на основната и най-съществена работа. Използвах много и различни техники, повиках на помощ „вълшебните, лечебни“ инструменти за обработка на изображения и така, стъпка по стъпка, се появиха носа, ухото и ръката. Образът придобиваше плътност и завършен вид. Накрая оставаше само корекцията на контраста и удоволствието от добре свършената работа. 

А най-хубавата част беше усмивката и радостта на жената, която донесе снимката. Благодаря!

Свържете се с нас

Работно време

10:00 – 18.00
понеделник – петък

Контакти

телефон: 02 974 42 92
мобилен 1: 0888 66 42 11
мобилен 2: 0884 19 45 40
имейл: office@bostudio.bg

Адрес

Sofia,
Mladost 1 Metro Station,
Reya Trade Center,
floor 2, office 54